2014 YILI BASIN BÜLTENLERİ VE HABERLER

John Deere zirvede kalmaya devam ediyor

Biçerdöver Müşteri GünüMarka danışmanlık firması Interbrand tarafından derlenen 2014 zirvedeki 100 dünya markası listesinde, John Deere'in geçen yıla oranla %5'lik bir artışla 5.124 milyar $'lık bir marka değerine sahip olduğu belirtiliyor. Şu anda 79. sırada yer alan John Deere, listeye ilk kez 2011 yılında 97. sıradan girmişti.

Interbrand, “John Deere'in istikrarı, değişen koşullara temel değerlerine bağlı kalmaya devam ederek uyum sağlama becerisine dayanıyor” diyor. Danışmanlık firması, “Kuvvetli bir şirket içi netlik algısından güç alan John Deere, dünyada giderek artan gıda, yakıt, barınak ve altyapı ihtiyacını karşılamaya yönelik ürünler ve hizmetler sunmaya devam ederek gelecekte de yerini koruyacak” yorumunda bulunuyor.

Interbrand'in listesi için kullandığı yöntem, Uluslararası Standartlar Teşkilâtı (ISO) sertifikasına sahiptir. Danışmanlık firması, markaların müşteri beklentilerini karşılamaktan ekonomik değeri artırmaya kadar şirketlerden faydalanma şekillerini analiz ettiklerini belirtiyor. Gerçek marka değerinin belirlenmesi için, aşağıdaki temel performans göstergeleri kullanılıyor: markanın ürünlerinin ve hizmetlerinin finansal performansı, markanın müşteri tercihlerini etkilemede oynadığı rol ve markanın fiyat realizasyonu üzerindeki olumlu etkisi.