Deere Sulama Operasyonunun Satışı Konusunda Anlaşmaya Vardı

MOLINE, Illinois (Şubat 26, 2014) – Deere & Company bugün sulama operasyonunun, İsrail’in lider özel sermaye fonu olan FIMI Yatırım Fonuna satışının nihai anlaşmaya bağlandığını açıkladı.

Sulama sistemleri üretimine girmesinin üzerinden yedi yıl geçtikten sonra, Deere Eylül ayında John Deere Water olarak bilenen sulama operasyonu için stratejik opsiyonlar arayışı içerisinde olduğunu duyurmuştu. Kapanış işlemlerinin 2014 takvim yılının ikinci çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor. Satış koşulları halka açıklanmadı. Bank of America Merrill Lynch stratejik değerlendirmeler konusunda finansal açıdan danışmanlık hizmeti verdi

Deere John Deere Water operasyonlarını sonlandırırken, John Deere FarmSight™ stratejisinin bir parçası olarak, mevcut tarla-içi nem ve iklim algılama teknolojisi, John Deere Field Connect gibi teknolojilerini geliştirmeye ve müşterilerine sunmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

John Deere Water, damlama sulama alanında Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’daki önemli dağıtım ağları ve damlama sulama alanındaki sahip olunan ürün gamı ile Dünya’nın en büyük üreticilerinden bir tanesi konumunda.

FIMI Yatırım Fonu, İsrail’in en büyük ve lider özel sermaye fonudur ve 2 Milyar ABD Doları (US$)’ndan fazla yatırıma yönlendirilmiş sermayesi bulunmaktadır. Kuruluşunun ardından geçen 17 yılda, FIMI, 45’i gerçekleşen toplam 73 yatırım işlemini tamamlamış durumdadır. FIMI, büyük büyüme potansiyeli olan ve küreselleşmiş İsrail kökenli ya da İsrail kökenli firmalarla ilişkisi bulunan şirketlere yatırım yapmaya odaklanan beşinci tip yatırım fonları ile yatırımlarını gerçekleştirmektedir.

FIMI, operasyonel mükemmeliğe ve iş geliştirme faaliyetlerine odaklanarak, küresel çapta şirketleri geliştirme ve büyütme konusunda muazzam bir deneyime sahiptir. FIMI hakkında daha fazla bilgi için www.fimi.co.il web adresini ziyaret edebilirsiniz. Deere & Company, işi toprağa bağlı olan müşterilerinin, Dünya nüfusunun önemli ölçüde artan yiyecek, yakıt, barınak ve altyapı ihtiyaçlarının karşılamak maksadıyla toprağı sürme, hasat etme, dönüştürme, zenginleştirme ve inşa etme amaçlarına hizmet edecek gelişmiş ürünler ve hizmetler sunmaya adamış bir şirkettir. John Deere hakkında daha fazla bilgi için www.JohnDeere.com web adresini ziyaret ediniz.

İletişim:

Ken Golden