2012 YILI BASIN BÜLTENLERİ VE HABERLER

John Deere Dünya'da En İyi 100 Yenilikçi Şirket Arasına Girdi

John Deere

John Deere, Thomson Reuters'ın 2012 en iyi 100 Küresel Yenilikçi listesine adını yazdırdı. Tescilli patentlerle ilgili bir dizi ölçütle belirlenen, yenilikçiliğin kalbindeki kurum ve kuruluşların onurlandırıldığı bu liste, Thomson Reuters'ın Fikri Mülkiyet Çözümleri işletmesinin girişimi ile hazırlandı.

Şirket yönetim kurulu başkanı Samuel R. Allen bu durumu "John Deere'daki anlamlı yenilikçilik, gerçek sorunları çözen, müşterilerimiz ve şirketimiz için değer yaratan ürün ve hizmet çözümleri ortaya çıkarıyor" sözleriyle değerlendirdi.

En İyi 100 yöntemi şirketleri dört kilit alanda değerlendirerek ödüllendiriyor: toplam patent hacmi, patent alımında başarı oranı, portföyün küresel erişimi ve alıntılarda belirtilen patent etkisi. Dünya genelindeki şirketleri yenilikçi uygulamalarına göre sıralamak için araştırmada kilit patent ve mali endeksler kullanılıyor.

Thomson Reuters IP Çözümleri genel müdürü David Brown, "Yenilikçilik ekonomik zenginliğin ve teknolojik ilerlemenin temelidir. Yenilikçiliğin, bugünün ve yarının başarılarında oynadığı önemli rolün farkında olmalarından dolayı Thomson Reuters 2012 En İyi 100 Küresel Yenilikçi şirketi ve liderlerini kutluyoruz." dedi.

Thomson Reuters, diğer şirketlerle karşılaştırıldığında, 2012 En İyi 100 Küresel Yenilikçi listesindeki şirketlerin geçtiğimiz yıl, daha çok iş fırsatı yarattığını, daha iyi gelir performansı gösterdiğini ve araştırma ve geliştirmeye daha fazla yatırım yaptığını belirtti.

“Şirketimiz, 175 yıl önce kurucumuz John Deere’in parlatılmış çelikten pulluk yeniliği ile kuruldu.” diyen Allen sözlerine şöyle devam etti: “Müşterilerimizin yüksek verimi elde etmelerine katkıda bulunmak için yenilikçiliğe yatırım yapıyoruz. Örneğin son altı yılda tek bir Kuzey Amerika kurumsal AR&GE merkezinden beş Küresel Teknoloji Yenilik Merkezine ulaşarak kapasitemizi artırdık.”

Allen, şirketin, iş stratejisini gerçekleştirmede ve farklılaştırma yoluyla kazançlı büyümeyi sürdürmede kurumsal çapta yeniliğin rekabetçi gücünden temel unsur olarak faydalandığını söyledi.

Deere & Company (NYSE: DE), gelişmiş ürün ve hizmetleri sağlamada dünya lideridir ve iş alanı toprakla ilgili olan ve dünyanın önemli ölçüde artan yiyecek, yakıt, barınma ve altyapı ihtiyacını karşılamak için toprağı işleyen, ekip biçen ve zenginleştiren müşterilerinin başarısına kendini adamıştır. John Deere, 1837'den beri dürüstlük geleneğine dayalı üstün kalitede yenilikçi ürünler üretmiştir. Daha fazla bilgi için, John Deere’ın uluslararası web sitesini ziyaret edin: www.JohnDeere.com

En İyi Yüz Küresel Yenilikçi Listesi (Alfabetik Sıraya Göre)

3M Company

Advanced Micro Devices