2011 YILI BASIN BÜLTENLERİ VE HABERLER

JOHN DEERE AVRUPA YEDEK PARÇA HİZMETİNİ GELİŞTİRİYOR

JD Avrupa Yedek Parça Dağıtım Merkezi

John Deere’in Bruchsal'daki Avrupa Yedek Parça Dağıtım Merkezi (E-PDC) yaklaşık 80 kişilik ek istihdam yaratacak 23 milyon euro yatırım ile yeni tekrar toplama ve dağıtım merkezini resmen açtı. Bu yeni operasyon sadece 10 ay içerisinde kurulmuş olmayıp, parça lojistik hizmetlerini kolaylaştıracak ve Avrupa, BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Yakın ve Ortadoğu çapında John Deere bayileri ve müşterilerinin parça tedariğini daha da geliştirecektir.

“Tüm ekimpan bölümlerindeki John Deere makinalarının hızla büyüyen ürün gamı ışığı patrıldıyor, parça ve malzeme tedariği sürecini iyileştirmeye devam etmemiz gerekiyor,” diyor EAME bölgesi Yedek parça Direktörü Fritz Rheindorf. “Artan navlun tarifeleri ve çevresel etmenlerin olduğu bir arka plana karşın, bu yeni tesis ile parça akışı önemli ölçüde geliştirilecek ve gereksiz parça stoğu yapılmasını da önlemek için yardımcı olacaktır.”

Tarım ve Çim Makinaları Bölüm Başkanı Markwart von Pentz, sorunsuz bir yedek parça temini, şirketin ekipman işletmelerin başarısında kritik bir faktördür ve müşteri memnuniyetini önemli bir kriterdir diyor. Bu nedenle, son iki yılda şirket Dünya çapında yedek parça operasyonlarına önemli ölçüde yatırım yapmıştır. Ek olarak, Bruchsal da yeni kurulan tekrar toplama ve dağıtım merkezinin yanı sıra  John Deere son dönemlerde İsveç te Stockholm yakınlarında ve Rusya da Domodedovo yakınında (Moskova yakınında) iki bölgesel depo daha açmıştır.

Bruchsal daki yeni 16000 metre karelik tekrar toplama ve dağıtım merkezi sevk edilen yedek parça gönderilerini tamamlayan veya E-PDC’nin kendi depolama alanına ileten, gelen parçalar için bir ana merkez olarak hizmet verecektir. Lojistik ve dağıtımda yapılan iyileştirmeler sayesinde şirket teslimat sürelerini özellikle dar hasat sezonunda daha da düşürmeyi bekliyor. Bruchsal E-PDC şu anda 62.000 metrekare alan üzerinde 200.000 'den fazla parça türü bulundurmaktadır.